Varna24.bg. Изпълнението на бюджета на община Варна за 2019 г. ще

...
Varna24.bg. Изпълнението на бюджета на община Варна за 2019 г. ще
Коментари Харесай

475 млн.лв. ще харчи Варна през 2019 г.

Varna24.bg . 

Изпълнението на бюджета на община Варна за 2019 година ще се базира на работа по цели:

Запазване на данъчната тежест на жителите – не се планува нарастване на размера на налозите и общинските такси.

Варна е определена за Европейски град на спорта през 2019 година – всички спортни прояви и вложения в региона на спорта през годината.

Варна – град на знанието - функционалност " Образование “ заема 35,4% от общия бюджет на общината.

Варна – туристическа дестинация за четири сезона заложените действия и мероприятия в Програмата за туризъм и в Туристическия информативен център и вложенията в градската среда спомагат за популяризирането и одобряването на Варна като търсена туристическа дестинация.

През 2019 година Община Варна има желание да употребява дълготраен общински дълг за: обезпечаване на средства за мостово финансиране и съфинансиране на планове по Оперативни стратегии на Европейски съюз; реализиране на капиталови планове в интерес на локалната общественост от Капиталовата стратегия на Община Варна.

В тази връзка Община Варна разиска обществено плановете, за които има желание употребява дългово финансиране и внесе в Общински съвет – Варна предложение за приемане на единодушие за вдишване на дълг, което бе прегледано и утвърдено.

Проектобюджетът е уравновесен на основата на направен разбор на приходите и план на разноските, според целите на ръководство на обществените финанси на община Варна. Осигуряване на средства във всички сфери на публичния живот – обучение, опазване на здравето, обществени действия и услуги, благоустрояване, осведомително обслужване, просвета, спорт и други. Подобряване на градската среда посредством реализиране на нови инфраструктурни планове и ремонт на съществуващите обекти за обезпечаване на налична витална среда, зони за отдих и спорт и така нататък

Продължава обществената политика на общината посредством финансиране на главните обществени отговорности, ориентирани към потребностите на хората в неравностойно състояние, подкрепяне активността на пенсионерските клубове, даване на помощи за обществено слаби и хора, обезпечаване на топла храна на обществено слаби жители, помощи за лекуване на жители и така нататък Продължава политиката на общината в региона на опазването на здравето посредством финансиране на даване на помощи за лекуване на жители, поддръжка на асистираната репродукция, реализиране на стратегии за промоция, профилактика и рехабилитация на публичното здраве, даване на средства за финансови прехвърляния за лечебните заведения и други

Бюджетът ще бъде обсъждан обществено на следващия ден от 11 до 13 часа в зала Пленарна на Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР